``Даунинг стрийт`` 10 се извини на кралица Елизабет II за организирането две партита, които са

...
``Даунинг стрийт`` 10 се извини на кралица Елизабет II за организирането две партита, които са
Коментари Харесай

„Даунинг стрийт“ се извини за партита по време на национален траур

``Даунинг стрийт`` 10 се извини на кралица Елизабет II за организирането две празненства, които са се провели в навечерието на погребението на принц Филип предходната година, предава в. ``Гаридън``. По-рано ``Дейли Телеграф`` заяви, че на 16 април са били проведени две събития във връзка напускането на някогашния шеф на връзките Джеймс Слак, който станал зам.-главен редактор на в. " Сън ",  и държавен фотограф, като празненствата са траяли до ранните часове. Премиерът Борис Джонсън не е участвал на тези събирания, защото е бил в резиденцията си Чекърс.

Потвърждавайки извинението към Бъкингамския замък, представителят на премиера сподели: ``Дълбоко е съжалението, че това се случи по време на народен печал и ``Даунинг стрийт`` 10 се извинява на двореца за това``. Той отхвърли да каже дали Джонсън ще се извини персонално на кралицата при идната си частна визита с нея.

Лидерът на лейбъристите Кийр Стармър сподели, че Борис Джонсън е опозорил поста на министър-председател, както и че ``извинението не е единственото нещо, което министър председателят би трябвало да предложи на двореца. Борис Джонсън би трябвало да направи достойното нещо и да подаде оставка``.

Джонсън е подложен на мощен напън да напусне поста, откакто стана ясно, че е участвал на събиране в градината на ``Даунинг стрийт`` на 20 май 2020 година, въпреки самият той да твърди, че това е било ``работно събитие``. Тогава правителството беше наложило непоколебим локдаун и на хората бе позволено да се срещат единствено с още един човек отвън семейството си, а учебните заведения, заведенията и магазините, които не продават стоки от първа нужда, бяха затворени. Според Би Би Си, през ноември и декември 2020 година на ``Даунинг стрийт`` са се организирали 9 събирания, до момента в който доста британци не съумяха да честват Коледа и Нова година със фамилиите си поради строгите ограничавания.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР